Webshop

BezoekWebshop

Op zoek naar de leukste artikelen voor jouw paard?
Bezoek dan ook onze webshop!

Social Media

 

Follow us on FacebookFollow us on Facebook  instagram  

Lidmaatschap

Ben je nog geen lid van Toptalent Dressage?
Schrijf je dan nu in! Een lidmaatschap biedt je vele voordelen!

  • Een eigen profiel
  • Een eigen fotogalerij
  • De mogelijkheid tot het plaatsen van advertenties (tegen betaling)
  • Het bekijken van andere profielen

Login

Inloggen met Facebook

App

Google Play  
Google Play  

 Toptalent Dressage Nieuws

|| CDI Sint Truiden - Georgina Kraft en DSP Daily Challenge winnen de Pony Teamtest ||

De eerste rubriek tijdens het CDI Sint Truiden is inmiddels verreden. Vanuit vijf verschillende Europese steden kwamen er vandaag 23 pony amazones de start. Al redelijk vroeg in het programma als vierde start kwam de winnares van vandaag de baan in. De Duitse amazone Georgina Kraft reed met haar DSP TI Dailey Challenge naar precies 74%.

Gergina Kraft GER DSP TI Daily Challenge

Foto© Digishots

Haar collega amazone Jona Emely Bomberg reed met NK Cyrill naar 72.810% wat goed was voor de tweede plaats. Elise de Loos uitkomend voor Nederland reed met Sandokan's Pardo naar een uitstekende score van 70.762% wat haar vandaag de derde plaats opleverde.

De beste Belgische combinatie was Elisabeth Leduc, op haar thuis locatie Stal Gravenhof waar het CdI Sint Truiden wordt gehouden reed zij met Camsterhoven's Baldato naar een score 69.2368% dat was vandaag goed voor de achtste plaats.  

Georgina Kraft (GER) - DSP TI Daily Challenge 74.000%

Jona Emely Bomberg (GER) - NK Cyrill 72.810%

Ellin Ullman - Morgensterns Dakar (SWE) 70.810%

Elise de Loos (NL) - Sandokan's Pardo 70.762%

Esmee Boers (NL) - Orchard Ren Prince 70.000%

Isa Hollands (NL) - Mabelines Floran 69.826%

Georgina Kraft (GER) - DSP Ti Drie D 69.826%

Elisabeth Leduc - Camsterhoven's Baldato 69.2368%

Lisa Waverijn (BEL) - Dornier 69.000%

Bron: TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

||CDI Sint Truiden 15 – 18 April 2021||

Aankomende donderdag start het CDI Sint Truiden wat plaats vind tot en met zondag 18 mei.

Het is een lange tijd onzeker geweest of het CDI Sint Truiden van 15 – 18 April door kon gaan. De aangescherpte  maatregelen vanwege het Corona virus hebben echter voor het CDI Sint Truiden geen extra gevolgen. Het CDI kan doorgaan met aangepaste maatregelen. Eén van de belangrijkste maatregelen is voor de deelnemers en de personen aan het werk tijdens het het CDI is dat er een negatieve Coronatest kan worden aangetoond die niet ouder is van 72 uur. Mede vanwege het Rhino virus zijn er tijdens het CDI ook voor de paarden strikte regels. Het CDI Sint Truiden laat via de verschillende media kanalen zoals hier onder vermeld weten wat de richtlijnen zijn voor deelname. 

Noa Moermans organisatie CDI Sint Truiden: “Het is lange tijd voor ons als organisatie spannend en onzeker geweest of wij überhaupt wel het CDI konden gaan organiseren. We hebben nog steeds te maken met een lockdown vanwege het corona virus, toen kwam ook de mededeling vanuit de FEI dat vanwege het Rhino virus en geen wedstrijden gehouden mochten worden in Europa. Het was echt spannend maar dat het door mag gaan daar zijn wij heel fier op ook al zal het een editie worden waar strikte regels van toepassing zijn.” 

Op de Facebook pagina van het CDI Sint Truiden worden alle belangrijke mededelingen vermeld.(https://www.facebook.com/CDI-Sint-Truiden-1818695765013748)

Op de website van Stal Gravenhof staan alle belangrijke zaken vermeld met betrekking tot het CDI, alle regels waar men zich aan dient te houden. Hier zullen tijdens het CDI Sint Truiden ook startlijsten en uitslagen verwerkt worden.

(https://www.stalgravenhof.com/cdi-april-2021) 

Deze editie van het CDI Sint Truiden mag er een publiek aanwezig zijn, u kunt wel alle dagen live mee genieten ook dit jaar wordt de live stream verzorgd door Equideo. (https://www.equideo.be/)

De  fotograaf aanwezig op het CDI Sint Truiden is https://melibre.be/ zowel op het evenement als via de website kunt u daar de foto's bekijken / bestellen.

Pers foto

Foto© Melibre Fotografie

Media op het evenement wordt verzorgd door TopTalent Dressage 

 

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| BK 2021 Suraya Hendrikx aan het woord ||

De ervaren jeugd amazone Suraya Hendrikx heeft al aan maar liefst 6 BK’s meegedaan. Twee jaar bij de pony’s en de andere vier jaren bij de paarden. Bij de pony’s was haar beste jaar 2014 waar zij een 5e plaats behaalde op het BK. In 2017 en 2018 werd zij Belgisch Kampioen met Dear Friend in 2017 bij de Junioren en 2018 bij de Young Riders. In 2019 won Suraya een zilveren medaille met Black Beauty, in 2020 was er wederom een zilveren medaille met Dear Friend en wonnen zij het goud in de Tour B met Benicia.

Mijn planning is om dit jaar zeker weer mee te doen aan het BK, in de lichte tour met Dear Friend en in de GP U25 met Black Beauty.

Knipsel

De beperkingen/maatregelen door corona en het Rhino virus hoe ben je daar mee om gegaan?“Fijn is iets anders. Net wanneer je terug aan het seizoen gestart bent, door wat Nationale wedstrijden te rijden, valt het weer stil. Dat is wel even weer een domper voor je motivatie. De eerste Nationale van het seizoen was echt weer even opstarten daarna ging het meteen goed en wanneer je dan net de flow terug te pakken hebt, valt alles weer stil... Ik hoop nog aan 2 Internationale mee te kunnen doen voor het BK. Ik rij met beide paarden een hoger niveau en voel dat ik echt nog wel wat ervaring in de ring nodig heb op dit niveau. “

Mijn verwachting over dit BK is lastig in te schatten, ik hoop met beide paarden een goede prestatie neer te zetten en wie weet een podium plaats maar gewoon al eens beginnen met goed rijden is de boodschap, de resultaten zullen dan wel volgen.

 

Foto© Digihots

Tekst: TopTalent Dressage

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| BK Dressuur 2021 van 20 tot en met 24 Mei 2021 te Lier ||

Nadat in 2020 vanwege Covid19 het BK Dressuur is verplaats naar oktober en dit een Indoor editie werd, staat nu het BK Dressuur van 20 – 24 mei 2021 op de kalender. 

Het BK Dressuur wordt net zoals vorig jaar gehouden op de prachtige locatie van Azelhof Horse Events in Lier.Vanwege Covid19 en de recent uitbraak van het Rhino virus zijn er weinig wedstrijden gehouden. Hierdoor wordt er extra uitgekeken naar het BK Dressuur. De allerbeste combinaties uit België zullen ten tonele verschijnen in Lier tijdens het BK Dressuur 2021.Er zal gestreden worden door de Seniors in o.a. de Grote Tour maar ook de Jeugdrubrieken staan op het programma.

Laurence Roos de winnares van de Grote Tour BK 2020: “Ik kijk erg uit naar het BK maar tevens ook alle andere wedstrijden die nog op de planning staan. Ik heb al een tijdje geen wedstrijden kunnen rijden, dit om verschillende redenen, natuurlijk Corona, de winterdrukte in mijn praktijk en de verbouwing bij ons thuis. Nu met het Rhino virus wat is opgedoken missen we de opening van het outdoor seizoen. Ik denk dat het BK spannender zal zijn dan het BK in 2020, er zullen een aantal nieuwe combinaties verwacht worden ik ben erg benieuwd naar de vorm van alle combinaties.“  

Low res Laurence Roos

Foto© Digishots

Vanwege Covid19 kan er nog niet worden aangegeven of publiek welkom is in Lier en of stands en hospitality aanwezig zijn. Houdt daarom goed onze website en onze socials in de gaten, wij zullen hier met regelmaat updates geven over het evenement. U hoeft overigens vanuit huis niets te missen, het gehele evenement wordt uitgezonden op www.clipmyhorse.tv. 

Volgt u de volgende kanalen om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

www.belgiumdressageevents.be

https://www.facebook.com/belgiumdressageevents

https://www.instagram.com/belgiumdressage_events/ 

De organisatie van het BK Dressuur, Belgium Dressage Events zal er dit jaar weer alles aan doen om er een fantastisch evenement van te maken.  

Bron: Persbericht Belgium Horse Events / TopTalent Dressage

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)

|| Suraya Hendrikx, Naomi Nouwen en Isabel Cool winnen de eerste proeven op het BK te Lier||

Woensdag ging in het Azelhof in Lier het Belgisch Kampioenschap Dressuur van start. Naast het BK voor senioren en jeugd zijn er ook kampioenschappen in de Intermediaire, st Georges en M10.

Het was Isabel Cool die nipt de Intermediair wist te winnen met Cheatodon met 68.29% voor Sam Verheyden en Kara Bosman. Naomi Nouwen won dan weer de eerste proef van de A Tour met 69.57% op de voet gevolgd door Laureen Poncelet en Wouter D'Hoore.

In de B Tour stond Suraya Hendrikx afgetekend aan de leiding met haar merrie, Benicia met 71.59%.

Suraya: "Ik ben erg blij met deze zege en vooral met het goede gevoel dat de merrie mij gaf in de ring. Het zag er lange tijd naar uit dat ik niet zou kunnen deelnemen aan het BK. Een week geleden kwam ik zwaar ten val met mijn Young Riders paard nadat hij zelf ongelukkig onderuit ging. Ik was even bewusteloos en belandde op de spoed terecht. Uitgebreide scan en röntgenonderzoek wees uit dat er gelukkig geen breuk of bloeding was maar wel een zware hersenschudding. Tot en met zaterdag heb ik haast alleen maar in bed gelegen en geslapen, mijn geheugen was volledig weg en ik herinner me nog steeds niks van de val. Vanaf zondag ben ik langzaam aan terug beginnen rond wandelen en begon het ook weer te kriebelen om te rijden. Uiteindelijk heb ik maandag en dinsdag terug kunnen trainen, rustig aan maar het lukte wel en daarom wilde ik toch afreizen naar het BK. Ik probeer tussendoor goed te rusten en draag een zonnebril tegen het felle licht maar deze overwinning doet wel echt deugd. Hopelijk kan ik de trend doorzetten."

suraya

De Benicio merrie liep een zeer solide proef. Al mocht het algemeen beeld nog iets meer bergop zijn toch was heel de proef mooi afgewerkt met zeer goede verruimingen, wissels en een sterk stap gedeelte en een afgetekende winnares. Brecht D' Hoore haalde met de Everdale zoon Iverness ook een mooie 69.9% en ruim 2%voorsprong op nummer 3, Isabel Cool. Morgen dag 2 op het BK, dan komen ook de grote en de kleine tour en de start en eveneens ook de paradressuur. 

Bron TopTalent Dressage, overname zonder brons vermelding is niet toegestaan.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterwhatsappSubmit to LinkedIn
Schrijf reactie (0 Reacties)